Lær at fermentere
TilmeldHar du lyst til at lære at fermentere, men ved ikke hvor du skal gå i gang? På kurset giver underviser og fermentør Katja Bejlegaard en indføring i fermentationens vilde univers. Du lærer, hvad der skal til for at forædle rå grøntsager til nærende og probiotisk mad - så det oveni købet kommer til at smage af mere. Probiotika er bakterier, som findes i den klassiske almindelig yoghurt, kefir og sauerkraut.
Sammen med Katja skal vi både smage på fermenteret grønt og gennemgå grundprincipperne, men størstedelen af tiden bruger vi på selv at prøve kræfter med fermentation. Med hjem får du et udpluk af dagens fermenter, grundopskrifter og en bedre fornemmelse af, hvad mulighederne er, når du selv skal forsætte hjemme.
Fermentation er en ældgammel teknik, som både kan frembringe stor smag og udvikle næringsindholdet i vores mad. Folk før os har fermenteret grøntsager og kød for at konservere det, og senest har teknikken vundet indpas i nogen af de fineste køkkener i verden. I dag er vi ikke længere afhængige af at kunne fylde fadeburet med fermenteret grønt til vinteren, og derfor koncentrer vi os, på kurset, om at fermentere grøntsager så de bliver endnu sundere og smager af mere. Fermenterede grøntsager er nemlig en gave i køkkenet, hvor de kan bidrage med dybde, syre og sprødhed til de fleste retter.
Medbring egne rene patentglas/syltetøjsglas eller anden lufttæt beholder til at hjembringe et udpluk af dagens fermenter i. Medbring ligeledes skærebræt, viskestykke og køkkenkniv.
Undervisningssted
Praktisk information
- Hold nr:
- 124282
- Status:
- Få pladser
- Første møde:
- 28.09.24 kl. 10:00
- Mødegange:
- 1
- Lektioner:
- 6
Pris
- Almen
- DKK 495,00
- Efterlønsmodtager med bopæl i Næstved kommune
- DKK 435,00
- Pensionist med bopæl i Næstved kommune
- DKK 435,00
- Arbejdsledig med bopæl i Næstved kommune
- DKK 435,00