Fermentering & syltning
TilmeldFermentering og syltning har været anvendt siden vi mennesker begyndte at dyrke jorden og skulle gemme fødevarer til de trange tider i vinterhalvåret.
Men ud over den konserverede virkning har særligt fermenterede fødevarer en gavnlig indvirkning på vores fordøjelsessystem.
Fermentering sker, når vi tæmmer de naturlige mælkesyrebakterier der er alle steder og skaber en naturlig gæringsproces, der både for længer holdbarhed og udvikler smag. Blandt de mest kendte fermenteringer er den Koreanske Kimchi og Sauerkraut fra de tysktalende lande, som oftest er baseret på kål og en lang fermenteringsperiode på op til flere måneder.
På kurset vil vi prøve forskellige fermenterings- og syltemetoder, men da fermentering tager tid, vil vi forberede mest muligt sammen og du vil få de øvrige dele af fremgangsmåden med hjem til at færdiggøre fermenteringen.
Vi skal bl.a. prøve at lave kimchi, non-alkohol boble vand og japansk sirup.
Vi slutter af med at lave et lille måltid, hvor nogle af vores hjemmelavede produkter vil indgå, til inspiration til deres anvendelse.
Husk at medbringe rene sylteglas og til at hjembringe fermenterings- og syltesager.
Undervisningssted
Praktisk information
- Hold nr:
- 125223
- Første møde:
- 29.03.25 kl. 10:00
- Mødegange:
- 1
- Lektioner:
- 5
Pris
- Almen
- DKK 395,00
- Efterlønsmodtager med bopæl i Næstved kommune
- DKK 345,00
- Pensionist med bopæl i Næstved kommune
- DKK 345,00
- Arbejdsledig med bopæl i Næstved kommune
- DKK 345,00