Smag på tangen

Smag på tang

Tang er en overset ernæringskilde og fødevare i den vestlige verden.
Det findes i alle jordens klimabælter og udviser en enorm artsrigdom og kan både høstes vildt og dyrkes i store mængder i havet på en bæredygtig måde.

Tang har et stort indhold af vigtige mineraler, proteiner, sporstoffer, vitaminer samt sunde fibre og fedtstoffer og indeholder desuden kun få kalorier. Og så smager det godt—ja faktisk er den femte smag, umami, oprindelig knyttet til smagen af tang.

Hvorfor spiser vi så ikke mere tang? Foredraget omhandler, hvad tang egentligt er, hvordan det er blevet brugt gennem tiden til mad, og hvordan vi kan få det ind i vores egne køkkener, ikke mindst i forbindelse med den grønne omstilling.

Det handler om smag, og foredraget vil blive ledsaget af smagsprøver.


OBS: Før foredraget vil der være fællesspisning.

Undervisningssted

Vesterhave Vingård
Vesterhavevej 204
4736 Karrebæksminde

Praktisk information

Hold nr:
125905
Første møde:
24.03.25 kl. 18:00
Mødegange:
1
Lektioner:
3

Pris

Almen
DKK 150,00
  • Mandag 24.03.25 kl. 18:00 - 20:00

    Sted: Vesterhave Vingård
    Vesterhavevej 204

Profile Avatar Placeholder Large

Ole G. Mouritsen